Szerző Téma: Életmentő kutyák világa  (Megtekintve 525 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető marshallplast

  • Adminisztrátor
  • Teljes tag
  • *****
  • Hozzászólások: 207
  • Globális Admin
    • Profil megtekintése
    • Marshallplast Fórum modell és etetőhajó készítése
Életmentő kutyák világa
« Dátum: 2014. Március 21. - 11:28:54 »
Aki szereti és bírja az extrém helyzeteket
kutyájával együtt igazi életmentő válhat belőle.


Tovai Ildikó vagyok, én fogom bemutatni az életmentő kutyák világát. 
Minden tanítható nagyobb testű kutyából válhat Életmentő kutya!

   A kutyák és gazdáik is kiképzésen esnek át ahol megtanulják hogyan kell cselekedni különböző helyzetekben, a kutyáik megtanulják hogyan jelezzenek gazdáiknak, mit hogyan és hol kell keresni.

   A kiképzést később folyamatos tréningek követik, ahol különböző életszerű helyzeteket szimulálnak mint ház -épületomlás, ahol a romok között kell túlélőket keresni és megtalálni:   A speciálisan kiképzett életmentő kutyákat ott vetik be ahol a szakemberek tudása már kevés, és a kutyák kifinomult szaglására és ösztöneire, kitartására van szükség.

​   A Baptista Szeretetszolgálat Rescue24 nevű önkéntes mentőcsapata dolgozott már Afganisztánban, Japánban, Törökországban a szumátrai földrengésnél,is. Hazánkban pedig a vörösiszap-katasztrófa utáni mentésből is kivették a részüket.

   Az életmentő kutyák segítségét évente több eltűnt személy, bűncselekmények áldozatai és bűnjelek felkutatásához veszik igénybe. Ez átlagosan havi 4-5 riasztást jelent, amely során más mentőkutyás csapatokkal közösen, akár több napon át is segédkezünk az eltűnt személy utáni kutatásában a helyi szerveknek.

  A mentésben részt vevő kutyák képzése éveken át tartó folyamat, amely legalább heti 3-4 tréninget jelent, gyakran szélsőséges időjárási körülmények között melyeknek sikere nemcsak a kutyák alkalmasságán, hanem a kutyavezetők rátermettségén, kitartásán is múlik.

A csapat tagjai sok találkozó, rendezvény részvevői is ahol bemutatókat tartanak:Vannak nemzetközi találkozók és versenyek is ahol ez a kép is készült:Aki ezt választja igazán szép és mozgalmas élete lesz amit a kutya is élvez mert minden eb szereti ha foglalkoznak vele.

Életmentő kutyák a Hobbyporton:
http://hobbyport.hu/?eletment%C5%91-kutyak,22
« Utoljára szerkesztve: 2014. Március 21. - 11:30:45 írta marshallplast »
..minek a sorompó a vasúti átjáróba??
Ha jön a vonat úgy is elzárja az utat,
Ha meg már el ment akkor minek lezárni??

 

Google Analytics Alternative