Szerző Téma: úszók készítése  (Megtekintve 864 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető marshallplast

 • Adminisztrátor
 • Teljes tag
 • *****
 • Hozzászólások: 207
 • Globális Admin
  • Profil megtekintése
  • Marshallplast Fórum modell és etetőhajó készítése
úszók készítése
« Dátum: 2011. Március 17. - 16:09:17 »
Úszókészítési fortélyokat ide írjatok
..minek a sorompó a vasúti átjáróba??
Ha jön a vonat úgy is elzárja az utat,
Ha meg már el ment akkor minek lezárni??

Nem elérhető amurvadasz1

 • Kölyök tag
 • **
 • Hozzászólások: 62
  • Profil megtekintése
Re:úszók készítése
« Válasz #1 Dátum: 2011. Március 23. - 11:43:22 »
                                            Horgász úszó készítése házilag

Parafadugóból!

Anyagszükséglet
Közönséges borosüveg dugók - a borok márkáját nem írom mert az reklám - de a legjobb dugó ami nagyon sima felületű. Készíthető közönséges parafadugóból is, csak többet kell csiszolni finom papírral.
parafadugó

Két dugót összeragasztok, majd olyan formára csiszolom amilyet szeretnék.
szívószál

Pontyozó úszók két parafából, keszegezőket egy parafa dugóból készítem. A szárakat szívószálból, még régebben lehetett kapni vékony de kemény szálakat.  


Öreg horgászbarátom még száraz bambusznádból készítette nekem. Fel kell hasítani a száraz bambusz szálat majd csiszolópapírral kézzel gömbölyűre csiszolni. A zsinórvezetőt az aljába háromszögletű reszelővel be kell reszelni, hogy a rézdrót beilleszkedjen.
horgász úszók:

Ha a tóparton vagy bárhol rátalálok egy eltört vagy elrepedt gyári úszóra akkor abból kiveszem a szárat és azt ragasztom be.
forgókapocs:

A zsinórvezetőt forgókapocsból az egyik karikát lecsípem és a testet ragasztom be így még forog is. Keszegező dugókba szoktam még fültisztító szárból is tenni ha nincs más. Ez azért macerás mert zsinórvezetőt úgy kell rá kötni, hogy a gyűrűket kötik a botra a végén lakkozni. De legalább már alapból színes, és csak csíkokat kell rá festeni mindenkinek ízlése szerint.
horgászúszó:

Én előnybe részesítem a bordó és sárga színeket, mivel már a látásom sem a régi. Csak közönséges Nitró festéket használok amit be lehet szerezni kis kiszerelésben. Félig mártom bele a dugót, aztán hagyom lecsöpögni, majd másnap a másik felét mártom más színű festékbe, ezt is ízlés szerint lehet festeni, kinek mi a kedvenc színe. Ha nem elég finomra csiszoltuk akkor kétszer meglehet ismételni a bemártást és szebb lesz.   Az átfúrással vigyázni kell nehogy ne középen érjen ki a fúró mert akkor használhatatlan lesz. Száradás után már csak bele kell ragasztani a szárat. A csíkozás természetesen előtte is meglehet csinálni így időt spórolunk a száradások között.

Pár szót a csiszoló géprő:l 
csiszológép

Egy régi forgótárcsás mosógépből kivettem a motort, majd a tengelybe fúrtam 6 mm-es menetet. A barkács boltban be lehet szerezni csiszoló tárcsát és hozzá csiszoló papírt. Két félét vegyünk: egy a durvázáshoz, egy a simításhoz amihez adnak nagy alátétet is. Készítettem magam egyet gumilapból és csiszolópapírból vágtam ki hozzá a köröket. Természetesen ez nemcsak úszógyártáshoz tesz jó szolgálatot bármit lehet vele csiszolni én kis kerítés léceket csináltam a virágos kert lekerítéséhez. A baleset veszély csupán annyi, hogy ha nem vigyázunk a körmünket nem kell sűrűn levágni.

Felszerelve súlyozni és nagyon sok szép halat fogni.;D

Mindenkinek kellemes barkácsolást! Görbüljön!
« Utoljára szerkesztve: 2011. Március 23. - 11:48:26 írta amurvadasz1 »
,,  Higgy Önmagadban hogy Elérd Céljaidat  "

 

Google Analytics Alternative